Nedeľný politický obed alebo berme batôžteky a utekajme

19. septembra 2021, pistikpistik, Politika

Dnes opäť decentná dávka jemného masochizmu v podobe politického nedeľného obeda.

V politike: Nedeľa začala zostra a prvý vystúpil samotný mesiáš osamote osobne. Keby to sledoval niekto, kto nemá o politike ani šajnu, tak by si myslel, že tu vládne SAS a Sulík a Matovič je opozičný politik, ktorý z nejakých zvláštnych príčin nenávidí pána Sulíka. A keď poviete tomu nezúčastnenému, čo nemá o našej politike ani šajnu, že sú to koaliční partneri a pán Matovič je premiér, teda pardon, minister financií, ale prakticky premiér, tak vám neuverí. Inak akosi je z formy, dosť absentovala mafia, Fico, zlodeji, 12 rokov rozkrádania, ale napravil to podobenstvom z biblie a hlavne hľadaním nepriateľov. Dnes to bol klasicky arciveľenepriateľ Sulík, hlavne lebo nenakúpil testy, pán Grohling, ale aj pán Lengvarský. Zato stelesnenie neschopnosti Mikulec je v pohode. Inak vysvetľujem si to nejakým mysticizmom. Matovič je nejaká naša skrytá tajná zbraň ničivého rozsahu, že keď nás nejaká krajina naštve, tak ho tam pošleme robiť opozičnú politiku a do piatich rokoch je po krajine. V Čechách sme si to odskúšali a funguje to skvele, aj keď to bol taký skôr menší prototyp. Alebo nás niekto takto trestá. Aj keď Hlas príliš nemusím, pani Saková je moja obľúbená a dnes opäť fantastická. Kiež by raz sme mali pani premiérku, pani prezidentku už máme a napríklad SASka by dosadila za predsedkyňu parlamentu tiež ženu. Určite niekoho skvelého nájdu, majú tam plno šikovných a hneď by naša politická scéna vyzerala lepšie. Pán Krúpa vyzerá, že má aj nejaký svoj názor, dokonca vypráva príčetne, čo je v OĽANO veľmi nebezpečné, i keď obligátne „Fico“ nesmelo chýbať (poznávacia značka OĽANO), ale zas to vyzerá, že svojim sebavedomím to môže v politike niekde ešte dotiahnuť.

O 5 minút 12: Aj keď na týchto pánov nemám extra názor, radím ich skôr medzi tých príčetnejších v politike. Jednoznačne však musím súhlasiť s pánom Pellegrinim. Nie je možné, aby niekoho obvinili zločinci, ktorým dostali úplatky, ostali im tie úplatky, ako trest dostali podmienky, poudávali ako sa len dalo a obvinení musia DOKAZOVAŤ SVOJU NEVINU (!) a sedia pol roka v kobke a nevedia možno ani za čo. Tak nech ma obvinia a súdia, ale nie, že sedím niekde v kobke sám. To už aj ja si niečo na seba vymyslím, až ma dajú do cely, kde s niekým zahrám mariáš či kuknem na telku, napríklad nejakú tlačovku pána Matoviča, až vidím aj väčšie peklo. Týmto sa blížime justíciam piateho sveta. Dokonca to speje k tragédii, že Lipšic si tu bude súdiť ako sám uzná za vhodné. To už tam fakt mali koho dať. Desivé. Navyše pán Pellegrini pobavil o pani Remišovej, že keď povedal, že náhodou bude musieť ako vicepremiérka nahradiť pána Hegera ako premiéra, tak nám neostáva nič iné ako zobrať batôžtek a utekať preč. Rozhodne súhlasím a bolo to vidieť v relácii Na telo. Ešte ostáva záhadný Boris Kollár, že keď bude potreba, 5 poslancov má hneď, nepoznám teraz dopodrobna pomery v parlamente, ale zaujímalo, kto by to mohol byť.

Na telo: Pani Remišová možno vyzerá sympaticky, až pokiaľ neprehovorí, vtedy je to tragédia a dnes sa to ukázalo v plnej kráse a po dnešku zákonite idú Za ľudia pod jedno percento. Ona snáď neodpovedala ani na jednu otázku priamo, vlastne neodpovedala, nikdy vlastne ani nič nepovedala k veci, len sa vracala do minulosti až moderátor ju musel upozorniť, že veď sú rok a pol pri moci. Na začiatku akurát vybalila nejaké krabičky, keď sa pán Raši spýtal, nech ukáže, kde je ten jeho podpis a pán moderátor, či má tu zmluvu, začala sa vykrúcať, že ale kdesi je a že možno ju nepodpísal priamo, ale že to nejako zariadil a tak, no koment. Ale pobavila, keď povedala, že naša strana, je to už skôr moja strana Za ľudí, a ešte pár diskusií s ňou a dosiahne magických 0,01 percent. Pán Raši patrí medzi skôr tých príčetnejších a odpovedal k veci, ale nič nové a extra sme sa nedozvedeli.

Dnes bol zážitok sledovať určite pána premiéra, teda na papieri ministra financií, ako Sulík nenakúpil deťom testy, dišputy o stave slovenskej polície a justície, ktorý očividne ide nebezpečným smerom, kde sa to čoskoro môže týkať každého z nás, keď sa nebudete pozdávať susedovi či kolegovi v práci a už si prídu po vás a záhadných piatich pána Kollára. A, samozrejme, fantastická pani Denisa Saková. Pani Remišová bude možno v niečom inom schopná, ale na politiku sa fakt nehodí, fakt to nehovorím a nemyslím nijako zlomyseľne či výsmechom, ale fakt by sa jej možno hodila nejaká tichá úradnícka práca, ale na predsedníčku strany to fakt ani zďaleka nie je.