Založ si blog

Nedeľný politický obed alebo deti patria do školy a hotovo

Dnes samé hviezdne mená, tak si nemôžem odpustiť decentné sumarizovanie.

V politike: Pán Sulík solídne a k veci. Hlavne užitočné pre podnikateľov a živnostníkov, kde poukazoval na nejaké neduhy a snahu o zlepšenie. Napríklad o hazarde, aj keď ho si o ňom môžeme myslieť čokoľvek, tá spravodlivosť pri tej dani z hazardu absentuje. Musia platiť, aj keď sú zavretí. Čo sa týka detí, jednoznačne súhlasím. Deti neumierajú na covid, ak budú stále doma, tak neviem, čo z nich vyrastie. Škola je aj o socializácií, kamarátstve, disciplíne, aj toľko potrebný telocvik. Veď si pamätám, keď sme sa vrátili po chrípkových prázdninách po dvoch týždňoch do školy, tak sme boli úplne vymletí, neviem si to predstaviť dva roky. Veď zblbnú úplne. Úplne si to viem predstaviť, pospím si do deviatej, celý deň poflakovanie a sem tam pred počítačom podriemem, keď mi učiteľka niečo tam vykladá. Ako povedal pán Sulík, deti patria do školy a hotovo. Pán Kaliňák veľmi zdatný diskutér a vo fantastickej forme. Úplne sypal, či hovoril pravdu a nezavádzal nie je podstatné, pretože je politik a dnes sa ukázal ako zdatný politik. Vracia sa ako bájny Fénix a pán Krúpa dnes iba slabo sekundoval.

O 5 minút 12: Pán Fico dnes úplne mimo formy. Jeho inak excelentný demagogický populizmus bol veľmi slabý a pán Korčok ho rozobral na súčiastky. Aj ten sporný bod mi bol vysvetlený a teraz sa mi javí ako prirodzený. Ak sa dvaja vojaci pobijú, tak načo tam volať slovenských policajtov. Inak ak si Američania zmyslia, že tu budú mať základňu, tak môžeme mať desať referend, dvadsať protestov, tridsať uznesení, ak si zmyslia, že tu základňa bude, tak tu bude a som zvedavý, ako ich Blaha zastaví. Oni jeho facebook nečítajú. Je to smutné, ale je to tak.

Na telo: Aj keď pána Naďa nemusím, tu racionálne, až cynicky rozobral pána Blanára, ktorý vlastne nepovedal nič. Pán Blanár ako vždy uspávanie hadov, ako úradník možno bol schopný, ale ako politik sa nehodí. Nič v zlom. Hlavne o tej pošte a známkach Američanov, fakt treba dvakrát premyslieť, až potom radšej nič nehovoriť.

Dnes také all-star slovenskej politiky, až na absenciu najväčšej hviezdy, ale ten bol minule. Snáď nabudúce. Ale bolo to zaujímavé. Vzhuru k svetlejších zajtrajškom.

Braňo Jobus v Kysuckej knižnici

17.03.2024

Na Jednotke vyšiel diel Opri sa o mňa s Braňom Jobusom. Vynikajúci, mimochodom. A tam bolo prezentované, že budú besedy v knižniciach. Predtým mi kamoš poslal plagát, že Braňo Jobus navštívi Kysuckú knižnicu a tak nebolo o čom. Toto si nemôžem nechať ujsť. Podarilo sa mi vybaviť voľno v robote, využívam to iba vo výnimočných prípadoch a tento to bol. Kysuckú [...]

Under The Gun

27.02.2024

Mojim prvým stretom s touto legendou bol paradoxne ich výber, a aj keď ja osobne nie som fanúšik best offiek, „A Slight Case Of Overbombing“ je úžasný a má svoje špecifiká. Nie je to taký ten klasický výber, že dáme tam desať top skladieb kariéry a dva živáky a hotovo. Tu Eldritch a spol. nám naservírovali rôzne verzie ich zásadných hitov, modernizovanú [...]

One Rode To Asa Bay

23.02.2024

Netajím sa tým, že švédski Bathory sú mojou najobľúbenejšou kapelou a album „Under The Sign Of The Black Mark“ považujem za vrchol v hudbe ako takej a asi už nebude možné natočiť lepšiu dosku. Všetko to u mňa začalo v dobe zlatých 90s, ktorá spočívala v troška zložitejšom hľadaní hudby, lebo nebol net, youtube, teda ani voľné sťahovanie, ale iba kazety, [...]

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

pistikpistik

Laické zápisky o zložitých aspektoch bytia. Takmer nemožné hľadanie zlatej strednej cesty. Ale inak muzika, pokleslé umenie, nepodstatné drobnosti a podobné radosti života.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 74
Celková čítanosť: 117211x
Priemerná čítanosť článkov: 1584x

Autor blogu