Nedeľný politický obed, alebo hľadanie svetielok nádeje

3. septembra 2023, pistikpistik, Politika

Zima sa blíži, tak treba mať základný prehľad, tak dnes sa posnažím stručne.

V politike: Pán Sulík určite nie je dokonalý ako ani jeho parta SAS, ale som presvedčený, že je to to najrozumnejšie, čo je momentálne na politickej scéne. Minimum populistických kecov a náznaky racionálnych vízií a náznaky zdravého rozumu a uvažovania. Možno troška sociálneho cítenia a empatie by nezaškodilo, ale čo sa týka ekonomickej agendy, sú pri zmysloch. Dal som si tú námahu a prečítal program a páčil sa mi. Samozrejme mám výhrady a v mnohom nesúhlasím, ale keď počujem od jedných, čo tu boli 12 rokov a od druhých tri roky, ako nám chcú raj na Zemi, tak sa pýtam, prečo no nespravili vtedy. Dnes bol pán Sulík skvelý, vysvetľoval, podával argumenty, vecne reagoval, a prinášal zaujímavé nápady a celkovo sa mi páči jeho vecný pragmatizmus. Má chyby, nie je dokonalý, je tvrdohlavý, niekedy možno až chladný, ale SAS je momentálne to najlepšie v ponuke. A prečo oni? Čisto filozoficky, boj za SLOBODU JEDNOTLIVCA, to je pre mňa kľúčové. Pán Pellegrini čoraz viac ani ryba, ani rak. Ono je pekné chodiť po regiónoch, ale tým regiónom treba aj reálne pomôcť. Ale pekne si popovedali, chytili sa tuším iba pri tých eurofondoch.

O 5 minút 12: Výborná kovbojka a pán Danko sa vyznamenal. Boris Kollár sa aj zasmial a opäť sa potvrdzuje, že Andrej Danko žije v úplne inom vesmíre. Samozrejme niečo k veci ste sa nedozvedeli nič.

Na Telo: Asi najpodstatnejší bol úvod. Aké je zložité dohodnúť diskusie, keď s tým nie, vtedy nie, alebo najlepšie bojkotovať televíznu stanicu úplne. Je to smutné, ale im voličom je to asi jedno. Róbert Fico si špekulatívne vyberá, aby vyzeral pri súperovi dobre a Milanovi Uhríkovi sa po minulom grilovaní sa ani nečudujem. Dnes tu bola podarená trojka, takzvané uspávanie hadov a vlastne asi každý si zdriemol. Pretože hovorili a hovorili, hlavne pán Erik „mňa neprerušíte pán Kovačič“ Tomáš a pán Šípoš a pán Majerský mu v tom fantastickom umení hovoriť a nič nepovedať perfektne sekundovali.

Prieskumy sú čoraz desivejšie. Prvá štvorka socialisti rudí (SMER), ružoví (HLAS), nacionálni (REPUBLIKA) a internacionálni (PS). Aj z PS ide strach, ten neomarxizmus a latentné sociálne inžinierstvo „my presne vieme, čo je pre vás dobré“ z nich priam tryská. Ja zatiaľ v tomto rozháranom politickom spektre mám zatiaľ iba jedinú istotu, určite krúžkujem číslo 30 – pani Kiššovú.