Založ si blog

Nedeľný politický obed, alebo hľadanie svetielok nádeje

Zima sa blíži, tak treba mať základný prehľad, tak dnes sa posnažím stručne.

V politike: Pán Sulík určite nie je dokonalý ako ani jeho parta SAS, ale som presvedčený, že je to to najrozumnejšie, čo je momentálne na politickej scéne. Minimum populistických kecov a náznaky racionálnych vízií a náznaky zdravého rozumu a uvažovania. Možno troška sociálneho cítenia a empatie by nezaškodilo, ale čo sa týka ekonomickej agendy, sú pri zmysloch. Dal som si tú námahu a prečítal program a páčil sa mi. Samozrejme mám výhrady a v mnohom nesúhlasím, ale keď počujem od jedných, čo tu boli 12 rokov a od druhých tri roky, ako nám chcú raj na Zemi, tak sa pýtam, prečo no nespravili vtedy. Dnes bol pán Sulík skvelý, vysvetľoval, podával argumenty, vecne reagoval, a prinášal zaujímavé nápady a celkovo sa mi páči jeho vecný pragmatizmus. Má chyby, nie je dokonalý, je tvrdohlavý, niekedy možno až chladný, ale SAS je momentálne to najlepšie v ponuke. A prečo oni? Čisto filozoficky, boj za SLOBODU JEDNOTLIVCA, to je pre mňa kľúčové. Pán Pellegrini čoraz viac ani ryba, ani rak. Ono je pekné chodiť po regiónoch, ale tým regiónom treba aj reálne pomôcť. Ale pekne si popovedali, chytili sa tuším iba pri tých eurofondoch.

O 5 minút 12: Výborná kovbojka a pán Danko sa vyznamenal. Boris Kollár sa aj zasmial a opäť sa potvrdzuje, že Andrej Danko žije v úplne inom vesmíre. Samozrejme niečo k veci ste sa nedozvedeli nič.

Na Telo: Asi najpodstatnejší bol úvod. Aké je zložité dohodnúť diskusie, keď s tým nie, vtedy nie, alebo najlepšie bojkotovať televíznu stanicu úplne. Je to smutné, ale im voličom je to asi jedno. Róbert Fico si špekulatívne vyberá, aby vyzeral pri súperovi dobre a Milanovi Uhríkovi sa po minulom grilovaní sa ani nečudujem. Dnes tu bola podarená trojka, takzvané uspávanie hadov a vlastne asi každý si zdriemol. Pretože hovorili a hovorili, hlavne pán Erik „mňa neprerušíte pán Kovačič“ Tomáš a pán Šípoš a pán Majerský mu v tom fantastickom umení hovoriť a nič nepovedať perfektne sekundovali.

Prieskumy sú čoraz desivejšie. Prvá štvorka socialisti rudí (SMER), ružoví (HLAS), nacionálni (REPUBLIKA) a internacionálni (PS). Aj z PS ide strach, ten neomarxizmus a latentné sociálne inžinierstvo „my presne vieme, čo je pre vás dobré“ z nich priam tryská. Ja zatiaľ v tomto rozháranom politickom spektre mám zatiaľ iba jedinú istotu, určite krúžkujem číslo 30 – pani Kiššovú.

Film 28 dní

06.04.2024

Ja som to dal aj bez liečenia, ide to v pohode, takže nevidím presne do zákulisia podobných zariadení, ale o nastolení abstinencie a jej ďalšieho priebehu som niečo zažil. Ale iba čisto moje subjektívne postrehy. Do podobných zariadení idú už skôr už slušne rozbití ľudia, ona ešte vyzerala, že ju to baví a užíva si to, i keď to nič nemení na fakte, že problém [...]

Braňo Jobus v Kysuckej knižnici

17.03.2024

Na Jednotke vyšiel diel Opri sa o mňa s Braňom Jobusom. Vynikajúci, mimochodom. A tam bolo prezentované, že budú besedy v knižniciach. Predtým mi kamoš poslal plagát, že Braňo Jobus navštívi Kysuckú knižnicu a tak nebolo o čom. Toto si nemôžem nechať ujsť. Podarilo sa mi vybaviť voľno v robote, využívam to iba vo výnimočných prípadoch a tento to bol. Kysuckú [...]

Under The Gun

27.02.2024

Mojim prvým stretom s touto legendou bol paradoxne ich výber, a aj keď ja osobne nie som fanúšik best offiek, „A Slight Case Of Overbombing“ je úžasný a má svoje špecifiká. Nie je to taký ten klasický výber, že dáme tam desať top skladieb kariéry a dva živáky a hotovo. Tu Eldritch a spol. nám naservírovali rôzne verzie ich zásadných hitov, modernizovanú [...]

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

pistikpistik

Laické zápisky o zložitých aspektoch bytia. Takmer nemožné hľadanie zlatej strednej cesty. Ale inak muzika, pokleslé umenie, nepodstatné drobnosti a podobné radosti života.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 75
Celková čítanosť: 119892x
Priemerná čítanosť článkov: 1599x

Autor blogu