Založ si blog

Nedeľný politický obed alebo berme batôžteky a utekajme

Dnes opäť decentná dávka jemného masochizmu v podobe politického nedeľného obeda.

V politike: Nedeľa začala zostra a prvý vystúpil samotný mesiáš osamote osobne. Keby to sledoval niekto, kto nemá o politike ani šajnu, tak by si myslel, že tu vládne SAS a Sulík a Matovič je opozičný politik, ktorý z nejakých zvláštnych príčin nenávidí pána Sulíka. A keď poviete tomu nezúčastnenému, čo nemá o našej politike ani šajnu, že sú to koaliční partneri a pán Matovič je premiér, teda pardon, minister financií, ale prakticky premiér, tak vám neuverí. Inak akosi je z formy, dosť absentovala mafia, Fico, zlodeji, 12 rokov rozkrádania, ale napravil to podobenstvom z biblie a hlavne hľadaním nepriateľov. Dnes to bol klasicky arciveľenepriateľ Sulík, hlavne lebo nenakúpil testy, pán Grohling, ale aj pán Lengvarský. Zato stelesnenie neschopnosti Mikulec je v pohode. Inak vysvetľujem si to nejakým mysticizmom. Matovič je nejaká naša skrytá tajná zbraň ničivého rozsahu, že keď nás nejaká krajina naštve, tak ho tam pošleme robiť opozičnú politiku a do piatich rokoch je po krajine. V Čechách sme si to odskúšali a funguje to skvele, aj keď to bol taký skôr menší prototyp. Alebo nás niekto takto trestá. Aj keď Hlas príliš nemusím, pani Saková je moja obľúbená a dnes opäť fantastická. Kiež by raz sme mali pani premiérku, pani prezidentku už máme a napríklad SASka by dosadila za predsedkyňu parlamentu tiež ženu. Určite niekoho skvelého nájdu, majú tam plno šikovných a hneď by naša politická scéna vyzerala lepšie. Pán Krúpa vyzerá, že má aj nejaký svoj názor, dokonca vypráva príčetne, čo je v OĽANO veľmi nebezpečné, i keď obligátne „Fico“ nesmelo chýbať (poznávacia značka OĽANO), ale zas to vyzerá, že svojim sebavedomím to môže v politike niekde ešte dotiahnuť.

O 5 minút 12: Aj keď na týchto pánov nemám extra názor, radím ich skôr medzi tých príčetnejších v politike. Jednoznačne však musím súhlasiť s pánom Pellegrinim. Nie je možné, aby niekoho obvinili zločinci, ktorým dostali úplatky, ostali im tie úplatky, ako trest dostali podmienky, poudávali ako sa len dalo a obvinení musia DOKAZOVAŤ SVOJU NEVINU (!) a sedia pol roka v kobke a nevedia možno ani za čo. Tak nech ma obvinia a súdia, ale nie, že sedím niekde v kobke sám. To už aj ja si niečo na seba vymyslím, až ma dajú do cely, kde s niekým zahrám mariáš či kuknem na telku, napríklad nejakú tlačovku pána Matoviča, až vidím aj väčšie peklo. Týmto sa blížime justíciam piateho sveta. Dokonca to speje k tragédii, že Lipšic si tu bude súdiť ako sám uzná za vhodné. To už tam fakt mali koho dať. Desivé. Navyše pán Pellegrini pobavil o pani Remišovej, že keď povedal, že náhodou bude musieť ako vicepremiérka nahradiť pána Hegera ako premiéra, tak nám neostáva nič iné ako zobrať batôžtek a utekať preč. Rozhodne súhlasím a bolo to vidieť v relácii Na telo. Ešte ostáva záhadný Boris Kollár, že keď bude potreba, 5 poslancov má hneď, nepoznám teraz dopodrobna pomery v parlamente, ale zaujímalo, kto by to mohol byť.

Na telo: Pani Remišová možno vyzerá sympaticky, až pokiaľ neprehovorí, vtedy je to tragédia a dnes sa to ukázalo v plnej kráse a po dnešku zákonite idú Za ľudia pod jedno percento. Ona snáď neodpovedala ani na jednu otázku priamo, vlastne neodpovedala, nikdy vlastne ani nič nepovedala k veci, len sa vracala do minulosti až moderátor ju musel upozorniť, že veď sú rok a pol pri moci. Na začiatku akurát vybalila nejaké krabičky, keď sa pán Raši spýtal, nech ukáže, kde je ten jeho podpis a pán moderátor, či má tu zmluvu, začala sa vykrúcať, že ale kdesi je a že možno ju nepodpísal priamo, ale že to nejako zariadil a tak, no koment. Ale pobavila, keď povedala, že naša strana, je to už skôr moja strana Za ľudí, a ešte pár diskusií s ňou a dosiahne magických 0,01 percent. Pán Raši patrí medzi skôr tých príčetnejších a odpovedal k veci, ale nič nové a extra sme sa nedozvedeli.

Dnes bol zážitok sledovať určite pána premiéra, teda na papieri ministra financií, ako Sulík nenakúpil deťom testy, dišputy o stave slovenskej polície a justície, ktorý očividne ide nebezpečným smerom, kde sa to čoskoro môže týkať každého z nás, keď sa nebudete pozdávať susedovi či kolegovi v práci a už si prídu po vás a záhadných piatich pána Kollára. A, samozrejme, fantastická pani Denisa Saková. Pani Remišová bude možno v niečom inom schopná, ale na politiku sa fakt nehodí, fakt to nehovorím a nemyslím nijako zlomyseľne či výsmechom, ale fakt by sa jej možno hodila nejaká tichá úradnícka práca, ale na predsedníčku strany to fakt ani zďaleka nie je.

Film 28 dní

06.04.2024

Ja som to dal aj bez liečenia, ide to v pohode, takže nevidím presne do zákulisia podobných zariadení, ale o nastolení abstinencie a jej ďalšieho priebehu som niečo zažil. Ale iba čisto moje subjektívne postrehy. Do podobných zariadení idú už skôr už slušne rozbití ľudia, ona ešte vyzerala, že ju to baví a užíva si to, i keď to nič nemení na fakte, že problém [...]

Braňo Jobus v Kysuckej knižnici

17.03.2024

Na Jednotke vyšiel diel Opri sa o mňa s Braňom Jobusom. Vynikajúci, mimochodom. A tam bolo prezentované, že budú besedy v knižniciach. Predtým mi kamoš poslal plagát, že Braňo Jobus navštívi Kysuckú knižnicu a tak nebolo o čom. Toto si nemôžem nechať ujsť. Podarilo sa mi vybaviť voľno v robote, využívam to iba vo výnimočných prípadoch a tento to bol. Kysuckú [...]

Under The Gun

27.02.2024

Mojim prvým stretom s touto legendou bol paradoxne ich výber, a aj keď ja osobne nie som fanúšik best offiek, „A Slight Case Of Overbombing“ je úžasný a má svoje špecifiká. Nie je to taký ten klasický výber, že dáme tam desať top skladieb kariéry a dva živáky a hotovo. Tu Eldritch a spol. nám naservírovali rôzne verzie ich zásadných hitov, modernizovanú [...]

mobil, sledovanie, telekomunikácie

Špionážnym softvérom Pegasus mala bývalá poľská vláda sledovať vyše 500 ľudí

16.04.2024 13:36

Nová poľská koaličná vláda obvinila predchádzajúcu vládu strany PiS, že systém Pegasus použila na sledovanie osôb spojených s vtedajšou opozíciou.

Ľubica Rošková, súd Pezinok,

Exposlankyňa Smeru Rošková je vinná v kauze agrodotácií

16.04.2024 13:27

Zároveň je povinná uhradiť spôsobenú škodu vo výške viac ako 150-tisíc eur.

Ukrajina

Rusku sa kráti čas: Rezervy im dôjdu za jeden rok, pokiaľ bude mať Ukrajina čím strieľať

16.04.2024 13:23

Front na Ukrajine formujú tri dôležité charakteristiky.

kašeľ, dieťa, vyšetrenie, stetoskop

Do Česka prišlo 20-tisíc dávok očkovania proti čiernemu kašľu

16.04.2024 13:20

Česká republika tento rok čelí najsilnejšej epidémii čierneho kašľa za viac ako 60 rokov.

pistikpistik

Laické zápisky o zložitých aspektoch bytia. Takmer nemožné hľadanie zlatej strednej cesty. Ale inak muzika, pokleslé umenie, nepodstatné drobnosti a podobné radosti života.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 75
Celková čítanosť: 118845x
Priemerná čítanosť článkov: 1585x

Autor blogu