Založ si blog

Nedeľný politický obed alebo posledný nech zhasne

No časy nie sú dobré, tak naši odpočinutí predstavitelia štátu nám prišli po prázdninách zvestovať, čo nás čaká. Ale dozvedeli sme sa vlastne niečo? Ono to je diskutabilné, lebo tí, čo mali prísť radšej šli dovolenkovať, či robiť teambuilding (to musel byť iný masaker), a tak aspoň niečo teda. No a víťazom nedeľných diskusií je bezkonkurenčne Richard Dírer.

V politike: Jeden z najlepších úvodov vôbec v podaní moderátora Richarda Dírera, ktorý verne zglosoval situáciu, v ktorej sme sa ocitli a vysvetlil, prečo tam je opozičný politik, keď tam majú byť teraz hlavne koaličný a na úvod to vtipné meme od zomríčat. Klasický sladký pán Pellegrini, ktorý klasickými frázami by sa chcel zapáčiť každému, chvíľami mám pocit, že sa schyľoval až k populizmu typu, ja by som dal tým a tým, len kde zobrať, keď to všetko niečo stojí. Ono ale čo si budeme hovoriť, dnešná situácia je taká, že on nemusí hovoriť nič, ešte nejaký ten mesiac s Matovičom a stačia mu len pred televízor pukance a pozerať, ako budú mať so Smerom čoskoro ústavnú väčšinu. Nemusia robiť nič, o všetko sa postará Matovič.

O 5 minút 12: Klasické uspávanie hadov s pánmi Blanárom a Krajniakom. Neverím, že to je ten pán Blanár, ktorý nám ako župan vyasfaltoval cestu v Lazoch a chodil k nám na turnaj, vtedy mi prišiel celkom normálny. Pán Krajniak to možno myslí dobre, ale dnes to bolo také nič nehovoriace. No, nemá to jednoduché.

Na telo: Priebeh duelu asi aj očakávaný. Pán Pellegrini sa len usmieval, ešte viac populizmu ako na TA3, chvíľami až lacného, ale on vlastne vôbec nemusí nič robiť a hovoriť, voľby mu vyhrá Matovič. Čo však bolo tak trochu prekvapujúce – pán Kollár, kedysi skôr uvoľnený až suverénny, dnes očividne nervózny až podráždený. Nečudujem sa mu, byť v koalícii s Matovičom musí zobrať roky života. Avšak tiež skĺzaval k prvoplánovým jednoduchým riešeniam ako zoštátňovanie elektrárni, či šeky. Chápem, že ľuďom bude treba pomôcť, ale jednoduché to nebude.

Ono už jeden klasik kedysi vizionársky povedal „… dajú…človeku, ktorý patrí na psychiatriu hlas, tak Pán Boh nech ochraňuje Slovensko“. Doteraz sme mali vladárov, takých akí sme aj my. Niečo sa ušlo ľuďom, niečo našim ľuďom, niečo im kamošom, niektorí viac brali, niektorí menej. Všetci nám sľubovali hory doly. Všetci boli spokojní. Slovenská klasika, populizmus, známosti, papaláštvo. Tomu my Slováci rozumieme. Až teraz prvýkrát sa k moci dostal duševne narušený človek, egomaniak, ktorý nepripúšťa ani náznak polemiky, už vôbec nie vlastnej omylnosti a žije v predstave, že je trpiteľ a mesiáš v jednom. A my nevieme, čo s tým, lebo je to niečo nové, niečo s čím sa nerátalo. O to smutnejšie je, že v strane mu ani jeden z pätolízačov nevie povedať dosť, stačilo, takto to ďalej nejde.

Film 28 dní

06.04.2024

Ja som to dal aj bez liečenia, ide to v pohode, takže nevidím presne do zákulisia podobných zariadení, ale o nastolení abstinencie a jej ďalšieho priebehu som niečo zažil. Ale iba čisto moje subjektívne postrehy. Do podobných zariadení idú už skôr už slušne rozbití ľudia, ona ešte vyzerala, že ju to baví a užíva si to, i keď to nič nemení na fakte, že problém [...]

Braňo Jobus v Kysuckej knižnici

17.03.2024

Na Jednotke vyšiel diel Opri sa o mňa s Braňom Jobusom. Vynikajúci, mimochodom. A tam bolo prezentované, že budú besedy v knižniciach. Predtým mi kamoš poslal plagát, že Braňo Jobus navštívi Kysuckú knižnicu a tak nebolo o čom. Toto si nemôžem nechať ujsť. Podarilo sa mi vybaviť voľno v robote, využívam to iba vo výnimočných prípadoch a tento to bol. Kysuckú [...]

Under The Gun

27.02.2024

Mojim prvým stretom s touto legendou bol paradoxne ich výber, a aj keď ja osobne nie som fanúšik best offiek, „A Slight Case Of Overbombing“ je úžasný a má svoje špecifiká. Nie je to taký ten klasický výber, že dáme tam desať top skladieb kariéry a dva živáky a hotovo. Tu Eldritch a spol. nám naservírovali rôzne verzie ich zásadných hitov, modernizovanú [...]

Hasičské auto / Hasiči / Požiar / Požiarnik /

Pre požiar vo Výbornej prišli o strechu nad hlavou takmer dve desiatky ľudí

23.04.2024 10:13

Pri požiari štyroch jednoduchých stavieb sa nikto nezranil.

charkov, veža, televízna

List z Charkova: Úder na televíznu veže bolí. Ale nezlomí

23.04.2024 10:00

Vidieť ste ju mohli takmer odkiaľkoľvek v meste, bola najvyššou stavbou Charkova. Pripomínala raketu, ktorá každú chvíľu vzlietne do vesmíru.

povina, krízový štáb

V okrese Kysucké N. Mesto vyhlásili mimoriadnu situáciu pre medvede

23.04.2024 09:56, aktualizované: 10:21

Rozhodol o tom krízový štáb, ktorý zvolali pre nedeľňajší útok medvedice na 34-ročného muža v Chránenej krajinnej oblasti Kysuce.

Gorazdova 27, bratislava, vila, Danko

Nielen prezidentská vila chátra. Štát odkúpil miliónové nehnuteľnosti aj pre šéfa parlamentu, nikto v nich však nebýva

23.04.2024 09:00

Žiaden šéf Národnej rady SR sa do nej totiž nenasťahoval, ani len v jej priestoroch neprijal žiadnu oficiálnu návštevu.

pistikpistik

Laické zápisky o zložitých aspektoch bytia. Takmer nemožné hľadanie zlatej strednej cesty. Ale inak muzika, pokleslé umenie, nepodstatné drobnosti a podobné radosti života.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 75
Celková čítanosť: 119334x
Priemerná čítanosť článkov: 1591x

Autor blogu