Založ si blog

rELEASE v podaní woodland spirit

WOODLAND SPIRIT sú zaujímavou partičkou od našich severných susedov a priznám sa, že ich tvorbu spoznávam až teraz. Hrajú aj svoje veci, ale do sveta sa hlavne zapísali svojim tribute albumom, kde hold vzdávajú legendárnym éterom ANATHEMA. Nahrávka uzrela svetlo sveta v roku 2018, doteraz sú aktívni a majú aj svoju tvorbu, niečo aj v rodnom jazyku, ale momentálne sú najviac preslávení covermi od liverpoolskych romantikov. Samotné album má zaujímavý výber songov, zväčša z novšej tvorby originálu, ktorá skôr sedí ich komornejšiemu podaniu, ale došlo prekvapujúco aj na skladbu z histórie „Crestfallen“. Pojem „komornejšie podanie“ neberte ako nevýraznejšie, práve v ich predvedení je to mocné a krásne. Z albumu vyberám skladbu „Release“, ku ktorej natočili aj nádherný clip, a očividne hudbe a duchu tvorby pôvodnej kapely rozumejú. Dievčatá majú krásny hlas a song v ich podaní dostáva nový rozmer. Ešte pripomeňme, že originál pochádza z albumu „A Fine Day To Exit“ (2001), vtedy spolu s „Judgement“ a „Alternative 4“ vrchol tvorby a najmocnejšie a možno najemotívnejšie obdobie ANATHEMA, kde ich tvorba borila akékoľvek mýty o vyčerpaní atmosférického rocku.

Film 28 dní

06.04.2024

Ja som to dal aj bez liečenia, ide to v pohode, takže nevidím presne do zákulisia podobných zariadení, ale o nastolení abstinencie a jej ďalšieho priebehu som niečo zažil. Ale iba čisto moje subjektívne postrehy. Do podobných zariadení idú už skôr už slušne rozbití ľudia, ona ešte vyzerala, že ju to baví a užíva si to, i keď to nič nemení na fakte, že problém [...]

Braňo Jobus v Kysuckej knižnici

17.03.2024

Na Jednotke vyšiel diel Opri sa o mňa s Braňom Jobusom. Vynikajúci, mimochodom. A tam bolo prezentované, že budú besedy v knižniciach. Predtým mi kamoš poslal plagát, že Braňo Jobus navštívi Kysuckú knižnicu a tak nebolo o čom. Toto si nemôžem nechať ujsť. Podarilo sa mi vybaviť voľno v robote, využívam to iba vo výnimočných prípadoch a tento to bol. Kysuckú [...]

Under The Gun

27.02.2024

Mojim prvým stretom s touto legendou bol paradoxne ich výber, a aj keď ja osobne nie som fanúšik best offiek, „A Slight Case Of Overbombing“ je úžasný a má svoje špecifiká. Nie je to taký ten klasický výber, že dáme tam desať top skladieb kariéry a dva živáky a hotovo. Tu Eldritch a spol. nám naservírovali rôzne verzie ich zásadných hitov, modernizovanú [...]

európsky parlament, peter pellegrini, europarlament

Od EÚ sa izolovať nechceme. Čo teda od nej chceme?

05.05.2024 20:23

Nechceme, aby Slovensko bolo opäť čiernou dierou v srdci Európy. Chýba nám však vízia a stratégia našej hry v EÚ. Čo teda chceme a čo nie? Zapojte sa do novej DEMDIS diskusie!

Rómske deti / Rómovia / Róm /

Prieskum: Žiaci z marginalizovaných rómskych komunít by sa podľa 60 % Slovákov mali vzdelávať oddelene

05.05.2024 20:02

Prieskum CEEV Živica a Teach bol uskutočnený v spolupráci s prieskumnou agentúrou Focus vo februári 2024 na vzorke 1025 respondentov.

Oheň / Plamene / Požiar /

Rusko plánuje sabotáže v Európe. Moskva nemá zábrany, varujú tajné služby

05.05.2024 17:06

Keir Giles z inštitútu Chatham House tvrdí, že vďaka nim sa môže Rusko naučiť, ak chce skutočne Európu paralyzovať. Ide podľa neho o nácvik.

Tank / Gaza /

Netanjahu odmietol požiadavku Hamasu na ukončenie vojny. Izrael uzavrel dôležitý hraničný priechod s Gazou

05.05.2024 16:20

Politický vodca Hamasu Ismáíl Haníja obvinil Netanjahua zo sabotovanie snáh o sprostredkovanie dohody o prímerí.

pistikpistik

Laické zápisky o zložitých aspektoch bytia. Takmer nemožné hľadanie zlatej strednej cesty. Ale inak muzika, pokleslé umenie, nepodstatné drobnosti a podobné radosti života.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 75
Celková čítanosť: 120466x
Priemerná čítanosť článkov: 1606x

Autor blogu