Založ si blog

Nedeľný politický obed, alebo Winter Is Coming

Samozrejme netuším, čo sa teraz deje, ani ma nenapadne púšťať sa do špekulácii. Jedno viem však isto. Ak chcete predvolať bývalého policajného prezidenta, ktorý sa dlhodobo zdržuje doma na Slovensku, tak mu stačí poslať predvolanie poštou a nemusia mu zvoniť ráno o pol štvrtej kukláči, či kto. Potom to nevyzerá ako demonštrácia sily, ani spravodlivosti, ale ako trpká tragikomédia.

V politike: Róbert Fico vo forme ako nikdy predtým. Všetko čo sa deje a hlavne momentálne okolo neho, je to všetko pre neho ako voda na mlyn. Týmto štýlom to dotiahne možno tak ďaleko, že do koalície ani nebude nikoho potrebovať. Smutné. Všetci ho odpisovali a vrátil sa ako Fénix. Celé je to divné. Ak by mu niekto chcel pomôcť vyhrať voľby, neurobil by to inak. Buď je policajný prezident tak neschopný a naivný, alebo ak sa stanem konšpirátorom, tak Ficov človek. Nie je možné mesiac pred voľbami zatvárať smerákov bez toho, aby im to nedvihlo preferencie. Predtým mu pomáhal vyhrať tieto voľby Matovič, posledný mesiac zasa Hamran. Z relácie si urobil v podstate show a míting. Je to skúsený demagóg a politický profík. A ostatní ešte možno horko zaplakajú. Boris Kollár hovoril a hovorí racionálne, neviem prečo proti nemu všetci majú. Možno mu všeličo vytýkať, ale politické ratio je u neho mimoriadne silné. Hovorí k veci a veci si aj vie pekne prispôsobiť, aby vyzeral pekný, ale ktorý politik nie. Inak neviem, ale Richard Dírer mi ako moderátor sedí. Nie je taký konfrontačný a aj moderuje tak pokojne a príjemne.

0 5 minút 12: Erik „mňa neprerušíte pán Makara“ Tomáš klasické uspávanie hadov. Hovoril spočiatku skoro neustále a v podstate nepovedal nič. Stále bez názoru a do hlupa a až stratena, až aj moderátor už mal z toho zábavu. Nečudujme sa, že Hlas padá. Ak tam nebude pekná tvárička a jamky predsedu, tak budú padať naďalej. Róbert Kaliňák podobne ako šéf vo forme. Akurát oproti predsedovi je v poslednej dobe viac hlasnejší a akčnejší. Ale čo už, ich predvolebná taktika je nastavená majstrovsky a šliape ako švajčiarske hodinky.

Na Telo: No, ak majú byť Demokrati slušnosť a stabilita v politike, tak pán Naď predvádzal opak. Ten neustály posmešok a trápne vyťahovanie plagátikov vyzeralo tragikomicky. A tým pádom pán Uhrík vyzeral pri ňom ako kultivovaný politik. A preto majú toľko percent oni aj oni. To OLANO to aj s Demokratmi dokopali všetko teda. Ale sa divím, že ten Biely Odpor sa vyťahuje až teraz, ono aj teraz tie vlajky, čísla, symboly, to nie je náhoda a pán Uhrík to dobre vie. 1488 nie je náhoda. Všetky tie odkazy akurát teraz skrývajú lepšie, ale jedna plus jedna sú dva, ostatné je literatúra. Tak je jasné aj, že novinári sa na to logicky budú pýtať. Bolo vidno, že je v pomykove a zaskočený. Ale treba troška spresniť veci. Nemyslím si, že koncert kapely Ortel je nacistický, ako sa to snaží podsúvať pán Naď, sú skôr radikálni, ale zas práve z tohto by som tragédiu nerobil. Návšteva takéhoto koncertu hovorí o jeho hudobných prioritách, ale nemusí byť nutne, že súhlasím s názormi kapely. Tiež keď idem na koncert black metalovej kapely, tak potom nejdem domov spať do truhly. Ani nepijem krv. Hral tam aj Ondrej Ďurica, tak preto tam zrejme bol. Skôr mi príde na hlavu, že niekto dá 25 eur za dve podpriemerné kapely.

Opozícia kričí, že nedostáva priestor, ale dnes ho mali dosť. A bude všelijako. Ale krásne sa to ukázalo, keď chcete mať percenta, musíte byť ako Fico. Ešte bude teda zábavy. Alebo plaču a škrípania zubov.

Film 28 dní

06.04.2024

Ja som to dal aj bez liečenia, ide to v pohode, takže nevidím presne do zákulisia podobných zariadení, ale o nastolení abstinencie a jej ďalšieho priebehu som niečo zažil. Ale iba čisto moje subjektívne postrehy. Do podobných zariadení idú už skôr už slušne rozbití ľudia, ona ešte vyzerala, že ju to baví a užíva si to, i keď to nič nemení na fakte, že problém [...]

Braňo Jobus v Kysuckej knižnici

17.03.2024

Na Jednotke vyšiel diel Opri sa o mňa s Braňom Jobusom. Vynikajúci, mimochodom. A tam bolo prezentované, že budú besedy v knižniciach. Predtým mi kamoš poslal plagát, že Braňo Jobus navštívi Kysuckú knižnicu a tak nebolo o čom. Toto si nemôžem nechať ujsť. Podarilo sa mi vybaviť voľno v robote, využívam to iba vo výnimočných prípadoch a tento to bol. Kysuckú [...]

Under The Gun

27.02.2024

Mojim prvým stretom s touto legendou bol paradoxne ich výber, a aj keď ja osobne nie som fanúšik best offiek, „A Slight Case Of Overbombing“ je úžasný a má svoje špecifiká. Nie je to taký ten klasický výber, že dáme tam desať top skladieb kariéry a dva živáky a hotovo. Tu Eldritch a spol. nám naservírovali rôzne verzie ich zásadných hitov, modernizovanú [...]

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

pistikpistik

Laické zápisky o zložitých aspektoch bytia. Takmer nemožné hľadanie zlatej strednej cesty. Ale inak muzika, pokleslé umenie, nepodstatné drobnosti a podobné radosti života.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 75
Celková čítanosť: 119887x
Priemerná čítanosť článkov: 1598x

Autor blogu