Založ si blog

Nedeľný politický obed, alebo Winter Is Coming

Samozrejme netuším, čo sa teraz deje, ani ma nenapadne púšťať sa do špekulácii. Jedno viem však isto. Ak chcete predvolať bývalého policajného prezidenta, ktorý sa dlhodobo zdržuje doma na Slovensku, tak mu stačí poslať predvolanie poštou a nemusia mu zvoniť ráno o pol štvrtej kukláči, či kto. Potom to nevyzerá ako demonštrácia sily, ani spravodlivosti, ale ako trpká tragikomédia.

V politike: Róbert Fico vo forme ako nikdy predtým. Všetko čo sa deje a hlavne momentálne okolo neho, je to všetko pre neho ako voda na mlyn. Týmto štýlom to dotiahne možno tak ďaleko, že do koalície ani nebude nikoho potrebovať. Smutné. Všetci ho odpisovali a vrátil sa ako Fénix. Celé je to divné. Ak by mu niekto chcel pomôcť vyhrať voľby, neurobil by to inak. Buď je policajný prezident tak neschopný a naivný, alebo ak sa stanem konšpirátorom, tak Ficov človek. Nie je možné mesiac pred voľbami zatvárať smerákov bez toho, aby im to nedvihlo preferencie. Predtým mu pomáhal vyhrať tieto voľby Matovič, posledný mesiac zasa Hamran. Z relácie si urobil v podstate show a míting. Je to skúsený demagóg a politický profík. A ostatní ešte možno horko zaplakajú. Boris Kollár hovoril a hovorí racionálne, neviem prečo proti nemu všetci majú. Možno mu všeličo vytýkať, ale politické ratio je u neho mimoriadne silné. Hovorí k veci a veci si aj vie pekne prispôsobiť, aby vyzeral pekný, ale ktorý politik nie. Inak neviem, ale Richard Dírer mi ako moderátor sedí. Nie je taký konfrontačný a aj moderuje tak pokojne a príjemne.

0 5 minút 12: Erik „mňa neprerušíte pán Makara“ Tomáš klasické uspávanie hadov. Hovoril spočiatku skoro neustále a v podstate nepovedal nič. Stále bez názoru a do hlupa a až stratena, až aj moderátor už mal z toho zábavu. Nečudujme sa, že Hlas padá. Ak tam nebude pekná tvárička a jamky predsedu, tak budú padať naďalej. Róbert Kaliňák podobne ako šéf vo forme. Akurát oproti predsedovi je v poslednej dobe viac hlasnejší a akčnejší. Ale čo už, ich predvolebná taktika je nastavená majstrovsky a šliape ako švajčiarske hodinky.

Na Telo: No, ak majú byť Demokrati slušnosť a stabilita v politike, tak pán Naď predvádzal opak. Ten neustály posmešok a trápne vyťahovanie plagátikov vyzeralo tragikomicky. A tým pádom pán Uhrík vyzeral pri ňom ako kultivovaný politik. A preto majú toľko percent oni aj oni. To OLANO to aj s Demokratmi dokopali všetko teda. Ale sa divím, že ten Biely Odpor sa vyťahuje až teraz, ono aj teraz tie vlajky, čísla, symboly, to nie je náhoda a pán Uhrík to dobre vie. 1488 nie je náhoda. Všetky tie odkazy akurát teraz skrývajú lepšie, ale jedna plus jedna sú dva, ostatné je literatúra. Tak je jasné aj, že novinári sa na to logicky budú pýtať. Bolo vidno, že je v pomykove a zaskočený. Ale treba troška spresniť veci. Nemyslím si, že koncert kapely Ortel je nacistický, ako sa to snaží podsúvať pán Naď, sú skôr radikálni, ale zas práve z tohto by som tragédiu nerobil. Návšteva takéhoto koncertu hovorí o jeho hudobných prioritách, ale nemusí byť nutne, že súhlasím s názormi kapely. Tiež keď idem na koncert black metalovej kapely, tak potom nejdem domov spať do truhly. Ani nepijem krv. Hral tam aj Ondrej Ďurica, tak preto tam zrejme bol. Skôr mi príde na hlavu, že niekto dá 25 eur za dve podpriemerné kapely.

Opozícia kričí, že nedostáva priestor, ale dnes ho mali dosť. A bude všelijako. Ale krásne sa to ukázalo, keď chcete mať percenta, musíte byť ako Fico. Ešte bude teda zábavy. Alebo plaču a škrípania zubov.

Tankové dni Laugaricio 2024

06.07.2024

Táto akcia je dobre známa a už kedysi som sa raz zúčastnil. Tento rok to nebolo príliš v pláne, ale nakoniec sa nečakane naskytla možnosť, tak sme sa podujali. Nečakané akcie sú často najlepšie.My sme boli dlhoročnými návštevníkmi Bojov na Hrone v Starom Tekove, než to skončilo. Boli sme na všetkých ročníkov od 2011 až po 2017. Bolo to fantastické podujatie [...]

vICTIM oF cHANGES v podaní chicago school of rock

30.06.2024

Minule som pozeral na kapely, ktoré prerobili nejaké songy od Judas Priest a vyskočilo mi toto pozoruhodné video týchto sympatických deciek. Chicago School Of Rock čo som vypátral je hudobná škola s orientáciou na rock a pripravuje tak mladé talenty na hudobnú kariéru. No a tento song sa im mimoriadne vydaril. Ja ho v originály až tak moc nemusím, ono všeobecne prvé dva albumy [...]

Svérázy

29.05.2024

Tieto filmy som videl pred desiatimi rokmi a aj poznámky sú písane pred tými desiatimi rokmi. Štyri svojrázne filmy, ktoré bavili. Bez pátosu, hrdinstva a hlavne bez politiky. O kamarátstve, meditácii a chvíľami šialenom pití. Mhmm, civilizácia /Svéráz národního lovu, 1995/Film, ktorý môžu použiť ako vysvetlenie notorici i abstinenti, prečo pijú resp. nepijú. [...]

Peter Gregor, ta3

Podplukovník Gregor: Kto lietal na migoch, si do F-16 nesadne. Výcvik sme postavili na nových a mladých ľuďoch

27.07.2024 10:00

Na F-16 sa lieta úžasne. Vieme s nimi robiť veci, ktoré sme doteraz nemohli so žiadnym iným strojom, povedal pre ta3 veliteľ letky F-16 Peter Gregor.

Biden

Biden plánuje justičné zmeny a obmedzenie prezidentskej imunity

27.07.2024 09:35

Americký prezident predstaví verejnosti svoje reformné plány týkajúce sa Najvyššieho súdu.

Trump atentát

FBI potvrdila, že Trumpa zasiahla do ucha guľka atentátnika alebo jej fragment

27.07.2024 08:58

Federálny úrad pre vyšetrovanie ukončil dohady a konšpiračné teórie ohľadne príčiny Trumpovho zranenia.

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.

pistikpistik

Laické zápisky o zložitých aspektoch bytia. Takmer nemožné hľadanie zlatej strednej cesty. Ale inak muzika, pokleslé umenie, nepodstatné drobnosti a podobné radosti života.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 78
Celková čítanosť: 127056x
Priemerná čítanosť článkov: 1629x

Autor blogu