Založ si blog

Nedeľný politický obed alebo ako vyzerá pokojná debata

Stále sa niečo deje a tak aspoň spomenieme tlačovku pána Fica z tohto týždňa, kde ukazoval stále formu. Už raz povedal kedysi „vy veľmi dobre viete, že sme majstri v populizme, teda keď chceme byť“ a do toho Kažimír a Glendová v smiechu a Počiatek v kolenách. Tesať do kameňa. A tu to teraz predviedol. Pohotové odpovede na čokoľvek, hlavne keď si vysvetlil otázku po svojom. Novinár poučený, volič nadšený a nakoniec keď sa chce, povie sa aj pravda: „Kto chce huliť, hulí“.

V politike: Debata dvoch potenciálnych koaličných partnerov, aj keď pán Sulík si to nevie predstaviť, v dnešnej situácii je to po predčasných voľbách pravdepodobné, on aj pán Pellegrini patria medzi príčetnejších a hlavne pán Sulík je chladný pragmatik. Debata na úrovni, aj sme sa niečo dozvedeli, hlavne keď pán Sulík vysvetľoval veci okolo plynu, tak očividne tomu rozumie a nie je to len o tom, že katastrofa – plyn zdražie, ale aj predostrel návrhy, aby dopady boli menšie, nakoľko to bude účinné uvidíme. Pán Pellegrini v pohode, až tie babičky si mohol odpustiť, už to bolo na hrane nízkeho populizmu, ale je jasné, že je to smutné ak k tomu dôjde a minister hospodárstva dal najavo, že sa to bude riešiť.

O 5 minút dvanásť: Na úvod fantastická Pani Prezidentka. Aj keď som z opačného názorového centra a nemusím s ňou vo všetkom súhlasiť, tak hovorila rozumne a vlastne človek s ňou musel súhlasiť. Pri jej voľbe som sa bál, priam sa jej desil, ale nakoniec sa z nej vykľula šikovná štátnička a predstaviteľka nášho štátu. Debata pánov Tomáša a Šipoša bola vlastne predvídaná. Keby vám povedal moderátor otázky dopredu, tak vlastne aj si poviete odpovede za nich. Tu platí teória o uspávačoch hadov.

Na telo: Pán Grendel vecne, nemusel som s ním súhlasiť, ale prejavil sa slušne so svojim názorom a k nemu fantastická pani Saková. Bola by to úžasná pani premiérka a k pani prezidentke ešte nejakú šikovnú predsedkyňu parlamentu a mali by sme vedenie štátu, ktoré by nám závidel celý svet. Vo všetkom s ňou sa dá súhlasiť a hlavne nakoniec, keď hovorila, že si nevie predstaviť, že by mali mať poslanci previerky.

Takže celkom to bolo dnes v pohode a aj poučné. Hlavne sme zistili, že nedeľa, respektíve týždeň bez nášho mesiáša a šoumena – to nie je úplne ono. Aspoň mačiaka mohol dať, tie statusy s ním sú pecka.

Film 28 dní

06.04.2024

Ja som to dal aj bez liečenia, ide to v pohode, takže nevidím presne do zákulisia podobných zariadení, ale o nastolení abstinencie a jej ďalšieho priebehu som niečo zažil. Ale iba čisto moje subjektívne postrehy. Do podobných zariadení idú už skôr už slušne rozbití ľudia, ona ešte vyzerala, že ju to baví a užíva si to, i keď to nič nemení na fakte, že problém [...]

Braňo Jobus v Kysuckej knižnici

17.03.2024

Na Jednotke vyšiel diel Opri sa o mňa s Braňom Jobusom. Vynikajúci, mimochodom. A tam bolo prezentované, že budú besedy v knižniciach. Predtým mi kamoš poslal plagát, že Braňo Jobus navštívi Kysuckú knižnicu a tak nebolo o čom. Toto si nemôžem nechať ujsť. Podarilo sa mi vybaviť voľno v robote, využívam to iba vo výnimočných prípadoch a tento to bol. Kysuckú [...]

Under The Gun

27.02.2024

Mojim prvým stretom s touto legendou bol paradoxne ich výber, a aj keď ja osobne nie som fanúšik best offiek, „A Slight Case Of Overbombing“ je úžasný a má svoje špecifiká. Nie je to taký ten klasický výber, že dáme tam desať top skladieb kariéry a dva živáky a hotovo. Tu Eldritch a spol. nám naservírovali rôzne verzie ich zásadných hitov, modernizovanú [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

pistikpistik

Laické zápisky o zložitých aspektoch bytia. Takmer nemožné hľadanie zlatej strednej cesty. Ale inak muzika, pokleslé umenie, nepodstatné drobnosti a podobné radosti života.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 75
Celková čítanosť: 119592x
Priemerná čítanosť článkov: 1595x

Autor blogu