Založ si blog

Nedeľný politický obed alebo o jednej začínajúcej hereckej kariére

Vyzeralo to na ďalší obyčajný týždeň, ale odohrali sa dve významné udalosti a to hlavne šou nášho mesiáša na Pumpe, videl som iba fotky a výzvu na bitku s Mr. Ficom a konečne vyzeral zasa vo svojej skvelej forme. Ja to hovorím stále, ten raz prerazí v Hollywoode, čo prerazí, dobyje ho a bude hviezdou, napríklad nejakého výpravného seriálu o spasiteľovi jedného malého národa, a snaha o vybudovanie raja na Zemi, len mu všetci na hádžu polená pod nohy, hlavne jeden jeho bývalý kamoš s domácou pizza pieckou. Alebo bude mať nejakú vlastnú stand up šou, ktorá bude trhať rekordy sledovanosti. Len ak tam skúsi politiku, tak Boh ochraňuj Ameriku. Druhá udalosť by sa dal označiť rozhovor v Novom Čase zo včera, ktorý by sa dal nazvať „Svet podľa premi…, teda ministra financií“, ktorý by sa dal zhrnúť: Vyššie ceny energií? Sulík. Krachuje váš podnik? Sulík. Zmokli ste vo štvrtok? Sulík. Ochorelo vám morčiatko? Jednoznačne Riško. Bonus: fantastický status pána Pellegiriniho v čistých monterkách s pluhom po orbe. Má famózny marketing. Ale status Mačiaka v materinskej dúške neprekoná už nič.

V politike: Vyzeralo to na ďalší ťažký súboj budúcich potenciálnych koaličných partnerov, ale treba uznať vysvetlenie pána Kollára. Pôvodne mal prísť Mr. Fico, ale nakoniec ten to odvolal (zrejme ach tá nedeľa, alebo skôr sobota), tak narýchlo zavolali iného opozičníka, ktorý bol ochotný narýchlo prísť, pána Pellegriniho. Ok, klasická debata ich dvoch, nič nové, ale vecne a slušne.

O 5 minút 12: Pán Blanár stále to svoje uspávanie hadov, a pani Remišová, keď sa nahodí vyzerá super a možno v súkromí je s ňou zábava, ale keď v politike prehovorí, je to tragédia. Ona je schopná aj o dvadsať rokov hovoriť „vy ste pred 21 a pol rokmi, keď ste boli vo vláde…“.

Na telo: Pán Kamenický to dával dosť do populizmu, keď neustále opakoval, čo spraví vláda s cenou energií. A smutným príkladom bolo to Expo, kde mu chýbali slovenské kroje, myslím, že tam nikto na ne nebol zvedavý. Údajne o jedno z najväčších záujmov bolo o Expo sýrske (a čo so videl fotky, tak prekrásne https://www.youtube.com/watch?v=aRJ4tTjopo8 ), keďže to je trh budúcnosti. Pán Sulík výborne argumentoval. Veď aj laikovi musí byť jasné a pánovi Kamenickému zvlášť, že zvyšovaniu energií sa nevyhneme a ide iba o to, aby to nebolo drastické a z dlhodobého hľadiska príjem obyvateľstva nebol výrazne pomalší ako zvyšovanie energií. Inflácia je prirodzená vec, len nesmie byť vysoká a devastačná. Ak raz vyhrá ústavnou väčšinou pán Mazurek a vystúpime z EU, tak môže vyskúšať na nás defláciu a zhruba za dva mesiacu tu bude Haiti a do roka žijeme v jaskyniach a nekúrime plynom ale drevom.

Takže asi tak.

Film 28 dní

06.04.2024

Ja som to dal aj bez liečenia, ide to v pohode, takže nevidím presne do zákulisia podobných zariadení, ale o nastolení abstinencie a jej ďalšieho priebehu som niečo zažil. Ale iba čisto moje subjektívne postrehy. Do podobných zariadení idú už skôr už slušne rozbití ľudia, ona ešte vyzerala, že ju to baví a užíva si to, i keď to nič nemení na fakte, že problém [...]

Braňo Jobus v Kysuckej knižnici

17.03.2024

Na Jednotke vyšiel diel Opri sa o mňa s Braňom Jobusom. Vynikajúci, mimochodom. A tam bolo prezentované, že budú besedy v knižniciach. Predtým mi kamoš poslal plagát, že Braňo Jobus navštívi Kysuckú knižnicu a tak nebolo o čom. Toto si nemôžem nechať ujsť. Podarilo sa mi vybaviť voľno v robote, využívam to iba vo výnimočných prípadoch a tento to bol. Kysuckú [...]

Under The Gun

27.02.2024

Mojim prvým stretom s touto legendou bol paradoxne ich výber, a aj keď ja osobne nie som fanúšik best offiek, „A Slight Case Of Overbombing“ je úžasný a má svoje špecifiká. Nie je to taký ten klasický výber, že dáme tam desať top skladieb kariéry a dva živáky a hotovo. Tu Eldritch a spol. nám naservírovali rôzne verzie ich zásadných hitov, modernizovanú [...]

nemecko, polícia, polizei

Nemecká polícia zastrelila muža, ktorý sa s mačetou vyhrážal v knižnici

23.04.2024 23:40

Podľa vyhlásenia bol tento muž polícii známy už skôr. Jeho motív vyhrážania sa v knižnici zatiaľ nie je objasnený.

Systém Patriot, PVO

Le Monde: Mnohé krajiny EÚ sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu

23.04.2024 21:45

Šéfovia vlád jednotlivých krajín si dávali dobrý pozor, aby neurobili žiadny konkrétny sľub.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

pistikpistik

Laické zápisky o zložitých aspektoch bytia. Takmer nemožné hľadanie zlatej strednej cesty. Ale inak muzika, pokleslé umenie, nepodstatné drobnosti a podobné radosti života.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 75
Celková čítanosť: 119456x
Priemerná čítanosť článkov: 1593x

Autor blogu