Založ si blog

Nedeľný politický obed alebo začiatky niečoho nového?

Dnes stručne, pretože cez týždeň boli ohlásené výrazné zmeny, ktoré sa dotknú asi všetkých, ale realizácia sa ešte formuje. Rozhodne treba začať pánom Matovičom a jeho predstavením daňovej reformy. Plagát za ním vyzeral ako pozvánka na oneskorený Halloween. Dnes o prídavkoch na deti. Čakal som väčší hardcore a šou, a musím povedať, že na neho to bolo až príliš normálne a niektoré nápady možno aj majú niečo do seba. Sila, že toto musím napísať. Nejdem robiť predčasné závery, počkáme na zvyšné dve tlačovky. Akurát nie som si istý tým prepúšťaním, to príde o dosť hlasov a hlavne tou miliónarskou daň, to netuším ako technicky niekomu dokážem milión majetok a nutnosť podať majetkové priznanie. Ale ako som povedal, nejdem robiť predčasné závery a bude rozumné počkať si na zvyšok a širšie detaily.

V politike: Pán Lengarský očividne vidno, že nie je politik. Stručné odpovede k veci, žiaden populizmus, žiadne kudrlinky, žiadne nevestičky dobre bude. Bolo to skôr o opatreniach, ktoré nás zrejme čakajú, vhodné pre zamestnancov a zamestnávateľov. Pán Tomáš uspávač hadov, podobne pán Taraba, akurát silnejšia rétorika, pani Zemanová racionálne, pán Krúpa pekne podrezaný jazyk, ešte spraví kariéru. Inak nič nové.

O 12 minút 12: Dvaja potenciálni koaliční partneri si celkom skákali do seba. Dnes to veru nebolo s možnou budúcou spoluprácou také ružové. Pán Sulík sa dnes vedel aj rozčertiť, ale aj chápem. Pán Pellegrini zasa zbytočne skĺzaval do toho najlacnejšieho populizmu, hlavne keď začal detičky nebudú mať obedy a 20 eur. Pán Sulík je chladný a silno pragmatický a v dnešnej situácii uvažuje, tak ako sa má, časy sú zlé a navyše má za koaličného partnera vlastne najsilnejšieho svojho opozičníka. Dnes argumentoval výborne, aj keď ľuďom bude pripadať ako necitlivý odľud, ale myslím, že prioritou ministra hospodárstva sú skutočne fungujúce podniky, hospodárska stratégia, fungujúca energetická infraštruktúra, zásoby elektriny, plynu. Tieto veci má zmaknuté a jeho náplňou nie sú sociálne balíčky. Je zlé mať drahší plyn, oveľa horšie ale bude nemať žiadny. Aj keď nič to nemení na veci, že slušní ľudia, hlavne rodiny s menšími príjmami, si zaslúžia podporu štátu, to bez debát. Alebo títo dvaja zahrali nejaké divadlo, sa dohodli, že sa troška pošpásujú, lebo to testovanie budúcej koalície v minulých debatách bolo moc očividné.

Na telo: Pán Raši aj pán Šeliga nič nové, i keď debata odsypávala, až na koniec si troška skákali do seba. Ale nič podstatné nepadlo.

Dnes nič prevratné sme sa nedozvedeli, tak len stručne. Uvidíme, čo prinesú najbližšie dni.

Film 28 dní

06.04.2024

Ja som to dal aj bez liečenia, ide to v pohode, takže nevidím presne do zákulisia podobných zariadení, ale o nastolení abstinencie a jej ďalšieho priebehu som niečo zažil. Ale iba čisto moje subjektívne postrehy. Do podobných zariadení idú už skôr už slušne rozbití ľudia, ona ešte vyzerala, že ju to baví a užíva si to, i keď to nič nemení na fakte, že problém [...]

Braňo Jobus v Kysuckej knižnici

17.03.2024

Na Jednotke vyšiel diel Opri sa o mňa s Braňom Jobusom. Vynikajúci, mimochodom. A tam bolo prezentované, že budú besedy v knižniciach. Predtým mi kamoš poslal plagát, že Braňo Jobus navštívi Kysuckú knižnicu a tak nebolo o čom. Toto si nemôžem nechať ujsť. Podarilo sa mi vybaviť voľno v robote, využívam to iba vo výnimočných prípadoch a tento to bol. Kysuckú [...]

Under The Gun

27.02.2024

Mojim prvým stretom s touto legendou bol paradoxne ich výber, a aj keď ja osobne nie som fanúšik best offiek, „A Slight Case Of Overbombing“ je úžasný a má svoje špecifiká. Nie je to taký ten klasický výber, že dáme tam desať top skladieb kariéry a dva živáky a hotovo. Tu Eldritch a spol. nám naservírovali rôzne verzie ich zásadných hitov, modernizovanú [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

pistikpistik

Laické zápisky o zložitých aspektoch bytia. Takmer nemožné hľadanie zlatej strednej cesty. Ale inak muzika, pokleslé umenie, nepodstatné drobnosti a podobné radosti života.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 75
Celková čítanosť: 119639x
Priemerná čítanosť článkov: 1595x

Autor blogu