Založ si blog

Nedeľný politický obed alebo voskujme bežky

Týždeň priniesol fantastické divadelné vystúpenie Dona Roberta a prakticky predviedol, ako sa dostať na bežkách v saku k rodine. Ten sa v živote nestratí. Začína byť skvelým šoumenom a očividne si to užíva, aj keď konkurencia je brutálna, ba až neprekonateľná v podobe nášho mesiáša.

V politike: Dvaja moji „obľúbení“ uspávači hadov ( páni Šipoš a Tomáš) a vhodné na nedeľný šlofík. Skutočne som aj prispal. V druhej časti pani Porubanová a pán Lenč zhodnotili dnešnú politickú situáciu. Nič nové a prevratné nepovedali, ale zhruba to zhodnotili vecne a asi aj ako to je.

O 5 minút 12: Páni Richter a Krajniak sa pohádali, ale stále to isté. Každý o tom svojom. Každopádne Posledný Kiržiak má niekedy zaujímavé názory, ale iba keď ide o svetonázor. Tu sme sa nedozvedeli vlastne nič nové.

Na telo: Fantastická pani Saková a jeden z normálnejších pán Sulík. Sem tam si niečo povedali, ale bola to slušná a na úrovni debata. Vidieť, že ide o kultivovanejšie osoby. Myslím, že ide o jedných z mála príčetnejších politikov, ktorí určite majú svoje chyby, ale je to tá lepšia voľba. Hlavne pani Saková je úžasná a  po voľbách určite bude vysoko. Po bláznivej vláde Igora Šialeného, to bude taká príjemná úľava.

Takže uvidíme, čo prinesie týždeň. Opatrenia sú zrejme potrebné, ale nesmú byť šialené. Susedom nemôžem ísť zavinšovať, na vleky cez pol republiky sa tlačiť so stovkami ľudí môžem. A minister financií milion sem a milion tam. To bude ešte bolieť.

Film 28 dní

06.04.2024

Ja som to dal aj bez liečenia, ide to v pohode, takže nevidím presne do zákulisia podobných zariadení, ale o nastolení abstinencie a jej ďalšieho priebehu som niečo zažil. Ale iba čisto moje subjektívne postrehy. Do podobných zariadení idú už skôr už slušne rozbití ľudia, ona ešte vyzerala, že ju to baví a užíva si to, i keď to nič nemení na fakte, že problém [...]

Braňo Jobus v Kysuckej knižnici

17.03.2024

Na Jednotke vyšiel diel Opri sa o mňa s Braňom Jobusom. Vynikajúci, mimochodom. A tam bolo prezentované, že budú besedy v knižniciach. Predtým mi kamoš poslal plagát, že Braňo Jobus navštívi Kysuckú knižnicu a tak nebolo o čom. Toto si nemôžem nechať ujsť. Podarilo sa mi vybaviť voľno v robote, využívam to iba vo výnimočných prípadoch a tento to bol. Kysuckú [...]

Under The Gun

27.02.2024

Mojim prvým stretom s touto legendou bol paradoxne ich výber, a aj keď ja osobne nie som fanúšik best offiek, „A Slight Case Of Overbombing“ je úžasný a má svoje špecifiká. Nie je to taký ten klasický výber, že dáme tam desať top skladieb kariéry a dva živáky a hotovo. Tu Eldritch a spol. nám naservírovali rôzne verzie ich zásadných hitov, modernizovanú [...]

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Polícia odstránila propalestínske tábory na troch amerických univerzitách

28.04.2024 10:58

Polícia v sobotu zadržala takmer 200 ľudí na troch amerických univerzitách, kde sa konali protesty proti vojenskej operácii Izraela v Pásme Gazy.

Joe Biden, kampaň 2024

Biden vtipkoval na Trumpov účet, exprezident mu adresoval štipľavú poznámku

28.04.2024 09:57

Americký prezident Joe Biden na sobotňajšej večeri organizovanej združením spravodajcov v Bielom dome vtipkoval na adresu Donalda Trumpa.

Vzácny desaťdukát, zbierka Václava Brunu

Zbierka mincí českého zubára vyniesla milióny. Kôň doktora Brunu vyhral trikrát Veľkú Pardubickú

28.04.2024 08:30

Draží sa zbierka mincí českého zubára, významného zberateľa aj chovateľa koní Václava Brunu. Už počas prvého dňa vyniesla milióny eur.

mrož, ryba

Poľský turista dostal vysokú pokutu za to, že sa na Špicbergoch príliš priblížil k mrožovi

28.04.2024 07:24

Turista z Poľska pri návšteve nórskeho arktického súostrovia Špicberky dostal pokutu za to, že sa až veľmi priblížil k mrožovi.

pistikpistik

Laické zápisky o zložitých aspektoch bytia. Takmer nemožné hľadanie zlatej strednej cesty. Ale inak muzika, pokleslé umenie, nepodstatné drobnosti a podobné radosti života.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 75
Celková čítanosť: 119849x
Priemerná čítanosť článkov: 1598x

Autor blogu